Ziekenboeg...

Afgelopen dinsdag heeft Milly,de hond van Chris ,haar eerste bestraling gehad....ik heb er nog niet op mijn blog over gehad maar daar is eerst natuurlijk heel wat aan vooraf gegaan....

Milly is 5jaar en is als bulgaars straathondje van een halfjaar bij Chris en Maart gekomen,het is een ondeugd,ze eet alles wat los of vast zit maar eerlijk is eerlijk,het is een schat van een hond! Ik weet nog dat mijn moeder haar voor het eerst zag....ze zat op een stoel en zag Milly...wat een lieve hond zei mijn moeder...Milly stormde naar haar toe en sprong meteen op schoot!

Chris is toen met haar naar de hondenschool geweest en nu geeft ze high five's en bezit ze een stel diploma's !

Vorig jaar kreeg ze een bult in haar bek,hij werd maar groter en groter,de dierenarts haalde de tumor weg maar hij kwam meteen weer terug...

We zijn nu enkele maanden verder,eerst zou er een kaakresectie uitgevoerd worden waarbij een deel van de onderkaak verwijderd wordt.De operatie stond al gepland maar Chris besloot op het laatst toch nog voor een second opinion te gaan in Terneuzen. Daar is een CT-scan gemaakt en toen bleek dat de tumor nog veel verder doorliep in de kaak....

Een betere maar hele dure oplossing zou bestraling zijn....deze tumor schijnt zeer goed te reageren op bestraling,95 %van de honden met zulke tumoren zijn na drie jaar nog steeds kankervrij!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het begin niet echt voor was...je praat in dit geval over vele duizenden euro's...bepaald geen kattepis!

Na rijp beraad is Chris toch het bestralingstraject in gegaan...Vandaag was ronde 5 van de 15....En wat doe je dan als ouder zijnde? Je steunt haar natuurlijk 100 %!

Er is zelfs een facebookactie gestart:

http://www.dreamordonate.nl/4235-onze-hond-milly-kankervrij

Vele kleintjes maken tenslotte 1 grote....;-)

 

Maandags komen de kleintjes altijd bij ons maar omdat Kate sinds een paar dagen ook ziek is kwamen wij bij Chris.....

En zo zat ik met een klein ziek meisje op schoot,dat later heerlijk in slaap viel....

Zien jullie dat rood met witte stipjesjurkje aan de kast hangen? Dat heb ik vroeger ook aangehad en Chris ook! Van de zomer zal Kate het vast aan hebben....;-)

Aan het eind van de ochtend hebben we Thomas meegenomen en na een broodje onder de sneeuwmannenboom (Oma,wel de lichtjes aan!) verstoppertje spelen en buiten Opa helpen moesten we theedrinken onder de boom...met cake!


Of er afgelopen week ook nog iets op handwerkgebied is gedaan?

Jazeker,de poncho die ik een jaar geleden begonnen ben heb ik eindelijk afgebreid....en Chris is er erg blij mee!

Ik had ook nog antracietkleurige wol en aangezien Lous niet zo van gebreide dingen houdt ben ik er eentje voor mezelf aan het breien..;-)


Ook een beginnetje gemaakt aan de Palko SAL die net begonnen is..elke maand stuur je een foto op van hetgeen je geborduurd hebt en dan krijg je het volgende stukje patroon opgestuurd!

Ik gebruik mijn favoriete DMC 115 en borduur met 1 draadje op 20 count Aida (oftewel 8 kruisjes per cm) ,nog over van mijn letterbak.

En hebben jullie ons nieuwe hondje al gezien?Een heel speciaal soort....;-)


Fijne week!

 

Marianne