Goede voornemens?


Allemaal een heel fijn 2015 gewenst vol mooie momenten !
Tja,en dan kom je vanzelf bij goede voornemens.....;-)
Hebben jullie ze? Ik wel!
Een van mijn goede voornemens is om mijn WIPS (work in progress) in AFFO's te veranderen....er ligt hier nog zoveel .....
Dus ik ga ook geen langlopende grote uitdagingen meer aan...geen randjes elke week of haaktoeren voor weer een nieuwe deken....;-) Nee,geen nieuwe grote quilt ,maar eerst al die tops eens af gaan werken.....ik hoor het me zeggen en ik hoop het vol te houden!
Niks nieuws meer?
Tuurlijk wel,kleine dingen die gewoon tussendoor kunnen...dat zijn toch de krenten in de pap....



Zoals deze Olaf,het sneeuwmannetje uit de disneyfilm Frozen...ik vond het patroontje op internet,verzon er een slingertje sneeuwballetjes bij,een lief sneeuwvlok stofje en een paar knoopjes en er was weer een nieuw winterornamentje voor de seizoensboom!



Kennen jullie deze nog?
Ik heb dit patroontje van Anne van Damme uit het boek Dentelles et Galons verleden jaar geborduurd met DMC 115 op fijne aida...Het hing al heel lang op mijn bord omdat ik nog steeds geen bijpassend lijstje had gevonden.
Afgelopen vrijdag liep ik bij de Action  binnen en vond daar een leuk dienblad van zo'n 37x37 cm....het was grijs en superglad...dus thuisgekomen de pot kalkverf gepakt en na een behandeling zag het er veel leuker uit!  Het borduurtje zigzagde ik om en naaide er vervolgens een mooi frans bandje omheen...de losse bodemplaat werd ook geschilderd en daarna werd het borduurtje ingelijst....



Ik ben er echt blij mee!
Nu liggen er nog maar een paar borduurtjes te wachten op verwerking....;-)

Verder zijn we deze maand ook in verwachting van onze kleindochter....Chris kan elk moment bevallen....spannend hoor!
Gisteren heb ik babykleertjes van onze meisjes van vroeger gewassen...o.a.een roze/wit geruit kieltje met een pasje van smockwerk....het eerste wat ik vroeger voor Chris heb gemaakt....zo lief!

Thomas wordt al een echt ventje,als hij komt neem ik hem op mijn arm en gaan we de winterboom bekijken...hij wijst alles aan en ik zeg dan wat het is...de lampjes in het dorpje gaan aan...hij ziet alles! De laatste keer zag hij de foto van zijn eerste verjaardag waarop hij met Opa  staat...Opa,Opa, riep hij verrukt,ik gaf hem het lijstje en hij liep hard naar Opa om de foto te laten zien....de hummel!

Volgende maand is ook de Handwerkbeurs in Zwolle (12 t/m 15 februari),we hebben er zin in! Op de beurs zullen dan ook de pakketten van de schootkussens Mon Petit Atelier in de stoffen van Snowbird van Edyta Sitar verkrijgbaar zijn.....;-)



En op 15 januari start onze Mystery Bom: Snowstorm.....elke maand gratis te downloaden!
Stoffenpakketten en borduurpakketjes zijn dan beperkt via de webwinkel te bestellen.



Hier alvast een voorproefje......;-)

Met Archie,onze rode driewieler gaat het goed,hoewel zijn oor er verkreukeld uitziet en dit helaas niet meer goed komt... de dierenarts heeft zijn oor onder verdoving schoongemaakt en nu moet de natuur het verder doen....Maar hij eet goed en begint zelfs weer met Penny te bakkeleien....die twee hebben een soort liefde/haatverhouding.
Het ene moment liggen ze samen in een mand, het andere moment vliegen de stukken vacht door de bijkeuken!

Rene heeft de voorkamer voor de kerst klaar gekregen...we genieten nu nog even van de "maagdelijke" muren maar er zal zeker wat opgehangen worden deze maand!

Iedereen een fijne week!

lieve groet,Marianne